Vocalio: Több, mint rádió

apps-hamarosan

EGY MEGVALÓSULT ÖTLET: VOCALIO, A REGIONÁLIS INFORMÁCIÓFORRÁS

2014 / július / 14

Állami támogatással 2014 júliusára végre megvalósult egy jövőbe mutató ötlet, a Vocalio mobil alkalmazás, mely célja, hogy alapvetően radiós, szórakoztató alkalmazásként autóst és gyalogost, utazót és helyi lakost egyaránt ellásson a lehető legtöbb, a környezetünkre vonatkozó hasznos információval, legyen szó akár a közelben lévő akciókról vagy útinformációkról. A project az Új Széchenyi Terv támogatásával a DAOP-1.3.1-12-2012 „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című konstrukció keretein belül jöhetett létre.


„Rádiók. Hírek. Akciók. Csak lokálisan!” – ez is lehetne a Vocalio mobil alkalmazás szlogenje, hiszen jól összefoglalja az alapötletet. „Társammal együtt régóta foglalkozunk web és mobilfejlesztéssel és promóciós kampányokkal, marketinggel és mindig az volt az álmunk, hogy készítsünk egy olyan alkalmazást, amire valóban szükség van és amit mi is rendszeresen használnánk” – árulta el mosolyogva a projektgazda, Ződi-Sipos Mária.

A Vocalio „rádiós és személyi asszisztencia alkalmazás okostelefonokra” nevet kapott ötlet szerencsére másoknak is tetszett, így 2013-ban pályázati támogatást nyertek a megvalósításra: A DAOP-1.3.1-12-2012 konstrukciónak köszönhetően 8.263.750 Ft állami támogatással végre elkezdődhetett a kutatás-fejlesztési munka és az alkalmazás fejlesztése. „A bevételből arra is volt lehetőség, hogy megteremtsük az alkalmazás hátterét, így elkészült az 5 éves távlatot magában foglaló üzleti terv, az értékesítési anyagok és az alkalmazást kiszolgáló hirdetésfeltöltő felület és weboldal is.” – tette hozzá Ződi-Sipos Mária.

Mit is tud a Vocalio, amit más rádiós alkalmazás nem?

A Vocalio az egyetlen olyan rádiós alkalmazás, amely segítségével mindent akkor és ott hallatunk, láthatunk, amikor és ahol szeretnénk és szükségünk van rá.

Egy rádió, amiben több ezer csatorna közt válogathatunk.

Egy alkalmazás, amiben csak a minket érintő regionális információkról kapunk értesítést, legyen ez akár egy fontos útinformáció vagy a közelünkben lévő legfrissebb kedvezmények, akciók, újdonságok.

Egy új típusú, innovatív platform, melyen keresztül a hirdetők valóban csak azokat szólítják meg, akit érdekelnek ajánlataik, híreik, hirdetéseik.

És hogy kiknek tervezték az alkalmazást? „Mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan szeretnek azonnal értesülni a közelükben lévő, őket érdeklő információkról és nem szeretik a sok felesleges, irreleváns reklámot. Hirdetői oldalról pedig azoknak, akik szeretnék végre pontosan tudni, kiket érnek el hirdetéseikkel és nem akarnak feleslegesen fizetni a túl nagy szórásból adódóan” – vallják az ötletgazdák.


A alkalmazásról bővebb információt a mobil alkalmazást és az innovációt bemutató tájékoztató kiadványban olvashatnak az érdeklődők.

A részletek megtekinthetőek a www.vocalio.hu weboldalon.