Vocalio: Több, mint rádió

apps-hamarosan
  • A Vocalio mobil alkalmazás Magyarország első olyan rádiós alkalmazása, amely többet nyújt, mint egy egyszerű rádió!
  • Személyhez és helyhez kötött hirdetések és közérdekű információk a hallgatók számára a telefonba épített GPS illetve a felhasználók által bejelölt preferenciák
  • segítségével
  • Útinformációk könnyed elérése az alkalmazásba épített térkép segítségével
  • A hallgató helyzetét felhasználva megjelenített hirdetői kedvezmények teszik lehetővé, hogy a hallgatók pénzt takarítsanak meg utazásaik során.

Bővebben érdekel a tanulmány

  

A globalizáció térnyerésével és a technológia fejlődésével egyre jobban ragaszkodunk mobil telefonjainkhoz, melyek lassan minden, a környezetünkben található elektronikai eszközt igyekeznek helyettesíteni. Eltűnőben vannak az audio eszközök, hiszen minden zenét a telefonunkon hallgatunk, az egyre jobb felbontású mobilok pedig kiszorítják a piacról az alap funkciókkal rendelkező fényképezőgépeket. Így nem csoda, hogy a minél több funkciót magába foglaló telefonokon megjelentek a rádiós alkalmazások, lehetővé téve, hogy akkor és ott hallgassuk kedvenc rádiós műsorainkat, amikor szeretnénk. A technika fejlődésével az okos telefonok teret nyertek a járművekben is, mint szórakoztató elemek és várhatóan ez a tendencia folytatódik a közeljövőben. A legtöbb telefon azonban nem rendelkezik beépített rádióval, ehhez valamilyen alkalmazás letöltése szükséges. A rádiós alkalmazások piacát vizsgálva láthatjuk, hogy az egyszerű, több rádiót magába foglaló alkalmazásoktól kezdve találkozhatunk több, felhasználóbarát funkciót magába foglaló alkalmazással is. A rádiós alkalmazások célcsoportja elsősorban az a réteg, aki rendelkezik olyan okostelefonnal, melyre lehetséges rádiós alkalmazás letöltése, továbbá sokszor szükséges egy speciális fülhallgató használata is, mely a rádióadások lejátszásához igényelt hullámokat tudja fogni.

Bővebben érdekel a tanulmány